martedì 6 settembre 2016

Come... lessare i gamberetti - How to... boil shrimp

Non è mai troppo tardi!
It's never too late!

Come... lessare i gamberetti - How to... boil shrimp
Come... lessare i gamberetti - How to... boil shrimp

Mi capita spesso di cercare ricette per preparazioni base.
Perché?
Perché ho la mania di fare tutto in casa! :D
Quindi, se come me, preferite non acquistare prodotti già pronti, questa ricetta, che forse dovrei chiamare tutorial, fa per voi! ;)
Oggi è toccato ai gamberetti.
Se avete dei bei gamberetti freschi e li volete lessare, ecco come fare! :)


Come... lessare i gamberetti

Ingredienti:
gamberetti
acqua
2 foglie d'alloro
succo di 1/2 limone
sale
pepe


Sometimes I am looking for basic recipes.
Why?
Because I like to prepare homemade food! :D
Therefore, if you are like me and you prefer not to buy ready-to-eat foods, this recipe - maybe I better call it a tutorial - is perfect for you! ;)
Today it's shrimp time!
If you bought some good and fresh shrimps and you need to boil them, here comes the guide! :)


How to... boil shirmp

Ingredients:
shrimps
water
2 bay leaves
1/2 lemon, only the juice
salt
pepper


In una pentola mettiamo abbastanza acqua, 2 foglie di alloro, sale, pepe e il succo di limone,
Bring a pot of water to a boil after adding the bay leaves, a pinch of salt and pepper and the lemon juice,


Togliamo il pentolino dal fuoco, prendiamo i gamberetti
Remove the pot from the heat, take the shrimps


e versiamoli nell'acqua.
Lasciamo che si cuociamo solo con il calore dell'acqua per 5-10 minuti in base alle dimensioni.

and drop them into the water.
Let the shrimps cook only with the water heat for 5-10 minutes, depending on their size.


Scoliamo i gamberetti e, a questo punto, possiamo decidere di lasciarli interi oppure possiamo sgusciarli.

Drain the shrimps and then we can decide if we want to peel them or not.


Bon Appétit!!
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