martedì 20 settembre 2016

Fasolari al forno - Baked smooth clams

Dalla padella... al forno!!
From the pan... to the oven!!

Fasolari al forno - Baked smooth clams
Fasolari al forno - Baked smooth clams

Dopo averli puliti e averci preparato un delizioso primo piatto, credo sia arrivato il momento di usarli per prepararci un secondo piatto veloce e gustoso!!
E quindi stasera... fasolari per cena!! :D
After cleaning and using the smooth clams for preparing a delicious first course, I think it's time to use them for making a quick and tasty second dish!!
Therefore tonight... smooth clams for dinner!! :D


Fasolari al forno
Ingredienti:
500g di fasolari puliti
aneto fresco
succo di 1/2 limone
paprika dolce
olio evo


Baked smooth clams

Ingredients:
500g cleaned smooth clams
fresh dill
juice of 1/2 lemon
sweet paprika
extra-virgin olive oil


Disponiamo i fasolari puliti in una teglia da forno.
Put the cleaned smooth clams in a baking pan.


Condiamoli con l'aneto, la paprika dolce, il succo di limone e l'olio.
Season with fresh dill, sweet paprika, lemon juice and olive oil.


Il primo piano di un fasolaro condito e pronto per la cottura:
The close-up of a seasoned smooth clam ready for cooking:


Inforniamo a forno caldo a 160°C e cuociamo per circa 15 minuti.
Sforniamo e... la cena è servita!! ;)
Put into the preheated oven at 160°C and cook for about 15 minutes.
Remove from the oven and... dinner is ready!!;)


Bon Appétit!!
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