mercoledì 24 agosto 2016

Melanzane ripiene e impanate - Stuffed and breaded eggplant

Tempo di melanzane!
It's eggplant time!

Melanzane ripiene e impanate - Stuffed and breaded eggplant
Melanzane ripiene e impanate - Stuffed and breaded eggplant

E dopo aver preparato la "Parmigiana di melanzane" eccoci di nuovo alle prese con questo delizioso ortaggio.
Qualche mese fa abbiamo preparato le zucchine ripiene, quindi credo che sia ora tempo di fare la stessa cosa con le melanzane, così potremo confrontare il risultato e decidere quale ortaggio ci è piaciuto di più!! :D
Le temperature sono scese di qualche grado, perciò direi che possiamo anche accendere il forno (come se non lo usassi praticamente tutti i giorni!!! :D )
Il periodo per comprare queste verdure è quello giusto, al mercato si trovano melanzane in abbondanza, quindi non ci resta che rimboccarci le maniche e metterci all'opera.


Melanzane ripiene e impanate

Ingredienti per 2:
1 melanzana grande
prosciutto cotto
formaggio caciotta fresca
2 uova
pan grattato
semola di grano duro
latte
olio evo
sale


After the "Eggplant Parmigiana", today we are going to make another recipe with this delicious vegetable.
Some months ago we made stuffed zucchini, so I think it's time to do the same thing with eggplants. In this way, we can compare these two recipes and decide which vegetables we like the most!! :D
The temperatures here have cooled down a bit, so we can turn on the oven (well I would still use it almost every day nevertheless!!! :D )
This is the perfect time of the year for buying eggplants, because I can find a lot of them at the local market, so I think we have only to roll up our sleeves and get to cook.


Stuffed and breaded eggplant

Ingredients for 2:
1 big eggplant
ham
caciotta cheese
2 eggs
breadcrumbs
durum wheat flour
milk
extra-virgin olive oil
salt

Laviamo la melanzana, togliamo le estremità e tagliamola a rondelle non troppo spesse.
Prepariamo i vari ingredienti per l'impanatura: un piatto con la semola, uno con il pangrattato, una ciotola con il latte e una con 2 uova sbattute. Ho omesso le quantità della farina, del pangrattato e del latte perché possono variare. Le uova, invece, dovrebbero essere sufficienti, ma in caso di bisogno tenetene uno di riserva.
Wash the eggplant, cut the extremities, then slice into not too thick rounds.
Let's prepare all the ingredients for the breading: one dish for the durum wheat flour, another one for the breadcrumbs, a bowl for some milk and another bowl for the beaten eggs.
I did not indicate the quantities for the flour, the milk and the breadcrumbs because they are variable. Moreover, two eggs should be enough, but make sure you have another one at your disposal in case you'll need it.


Posizioniamo le fette di melanzane su un tagliere e adagiamoci sopra del prosciutto cotto e del formaggio.
Put a slice of eggplant on a cutting board and place some ham and cheese on top of it.


Chiudiamo con una seconda fetta
Cover with another slice


e immergiamo prima nel latte,
and dip it into milk,


poi passiamolo nella semola,
then into durum wheat flour,


nell'uovo sbattuto
into beaten eggs


e infine nel pan grattato.
then finally into breadcrumbs.


Disponiamo le melanzane ripiene e impanate su una teglia rivestita di carta forno,
Place the stuffed and breaded eggplant on a baking pan lined with parchment,


condiamo con un pizzico di sale e un filo d'olio.
season with a pinch of salt and pour a drizzle of olive oil.


Inforniamo a forno già caldo a 180°C per circa 20 minuti.
Sforniamo e prepariamoci a gustarci queste deliziose e supercroccanti melanzane ripiene di prosciutto e formaggio!! ;)
Put into a pre-heated oven at 180°C for about 20 minutes.
Take out of the oven and get ready to taste these delicious super-crunchy ham and cheese stuffed eggplant!! ;)


Bon Appétit!!
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