lunedì 24 agosto 2015

La Rubrica del Lunedì: Pizza peperoni e chorizo bianca - Monday's Page: Pizza with bell pepper and chorizo with no tomato sauce

Da non confondere con la "pepperoni pizza"!!
It's not a" pepperoni pizza"!!

La Rubrica del Lunedì: Pizza peperoni e chorizo bianca - Monday's Page: Pizza with bell pepper and chorizo with no tomato sauce
"La Rubrica del Lunedì: Pizza peperoni e chorizo bianca - Monday's Page: Pizza with bell pepper and chorizo with no tomato sauce"

Ovunque io vada, sbirciando i menù delle pizzerie, che si autodefiscano o no italiane, è onnipresente la "pepperoni pizza", conosciutissima e amatissima all'esterno.
All'inizio ero convinta fosse un errore come se ne vedono tantissimi altri in questi menù, tradotti non so come (anche se un'idea ce l'avrei :D), poi invece ho scoperto che mi sbagliavo.
Non è la nostra pizza ai peperoni, è tutta un'altra cosa!!
"Pepperoni" indica un salume piccante, fatto con carne di maiale e di manzo, tipico degli Stati Uniti.
Probabilmente all'origine ci fu proprio un errore ortografico, ma tant'è, ormai è diventata un classico americano.
Finito quest'excursus storico, vi faccio vedere la mia pizza coi peperoni, quelli veri!! :)


Pizza peperoni e chorizo

Ingredienti

1 impasto per pizza integrale (potete trovare qui la ricetta)
1 mozzarella
1 peperone rosso
chorizo
olio evo
sale

Wherever I go, a lot of foreign pizzeria has in their menus the "pepperoni pizza".
At the beginning I thought it was a misspelling, because you can find a lot of grammatical mistakes on Italian restaurant menus abroad.
Usually translations are not always very accurate (and I speak from experience :D), but at the end I realized it wasn't the Italian word "peperoni"(which means "bell peppers") misspelled.
It is not at all a bell pepper pizza, it is completely another thing!!
I finally discovered that "pepperoni" is a typical American spicy salami, made with pork and beef meat.
Maybe at the beginning it was really a grammatical mistake, but anyway, now it is a classic American specialty.
But now, it's time to put words into action: here it is my pizza with bell peppers and not with pepperoni!! :)


Bell peppers and chorizo pizza

Ingredients

1 whole-wheat pizza dough (you can find the recipe here)
1 mozzarella cheese
1 red bell pepper
chorizo
extra-virgin olive oil
salt


Stendiamo l'impasto nella teglia e condiamo con olio e sale.
Roll out the dough in a baking pan and season with salt and olive oil.


Laviamo, puliamo un peperone e tagliamolo a pezzetti che poi metteremo sulla pizza.
Wash, clean the bell pepper, dice it and place it on top of pizza.


Condiamo di nuovo con sale e olio e lasciamo riposare per un'oretta.
Accendiamo il forno e quando arriva a 200°C inforniamo per circa 20 minuti.
Mentre la pizza cuoce, tagliamo a dadini la mozzarella e mettiamola a scolare in modo da farle perdere più liquido possibile.
Prepariamo il chorizo, tagliandolo a fettine sottili.
A cinque minuti dal termine della cottura, aggiungiamo la mozzarella e inforniamo di nuovo.
Season again with salt and olive oil and let it rest for about an hour.
Preheat the oven at 200°C, then put the baking pan into it and bake for about 20 minutes.
While the pizza is cooking, dice the mozzarella and let it drain to loose all the liquid.
Take the chorizo and slice it thinly.
5 minutes before the end of the cooking time, add mozzarella and put again into the oven.


Quando la pizza è cotta, togliamola dal forno e distribuiamo sopra il chorizo.
Non ci resta che tagliare e servire!!
Once the pizza is cooked, remove it from the oven and distribute the chorizo.
Now we only need to cut the pizza and serve it!!


Bon Appétit!!
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